Draudikai: per tris dienas gauta pranešimų dar dėl beveik 2,5 mln. eurų audros nuostolių

Keletą milijonų eurų draudimo bendrovių klientams savaitės pradžioje siekusi Lietuvoje praūžusios audros žala per kelias dienas išaugo dar beveik 2,5 mln. eurų, sako draudikai.

Pirmadienį ir antradienį didžiausių šalies draudimo bendrovių – „Lietuvos draudimo“, „BTA“ ir „Ergo“ – klientų patirti nuostoliai, BNS skaičiavimais, siekė 2,4 mln. eurų, o penktadienį jie padidėjo beveik dukart iki 4,82 mln. eurų.

„Lietuvos draudimo“ ekspertų skaičiavimu, jos klientų nuostoliai visuose Lietuvos regionuose nuo antradienio išaugo daugiau nei du kartus ir dabar siekia 3 mln. eurų, „BTA“ klientų žalos dydis augo trečdaliu iki 1,5 mln. eurų, o „Ergo“ pranešė sulaukusi prašymų už 22 proc. daugiau – 320 tūkst. eurų.

Draudimo bendrovė „Gjensidige“ penktadienį pranešė sulaukusi 925 pranešimų dėl žalų už 1,3 mln. eurų.

„Šiuo metu turime registruotų daugiau nei 800 pranešimų apie patirtą žalą, skaičius sparčiai artėja prie tūkstančio. Žalos mastas auga dar ir dėl to, kad daliai klientų tik šiomis dienomis buvo atkurtas elektros tiekimas, tad išryškėja naujų nuostolių: sugedę elektros prietaisai ir pan. Įprastai klientai turi pranešti apie įvykį per 3 darbo dienas, tačiau tokių ekstremalių situacijų atveju netaikome pranešimo termino“, – BNS penktadienį teigė „BTA“.

„Lietuvos draudimo“ skaičiavimu, didžiąją dalį žalos patyrė klientai Vilniuje. Bendrovė pažymi, kad tai antra didžiausia audra jos istorijoje – didesni nuostoliai fiksuoti tik praėjusių metų rugpjūtį.

„Vertinant regionais, net 30 proc. iš visų Lietuvoje nutikusių žalų fiksuota Vilniaus mieste ir rajone. Kiti daug žalų patyrę regionai yra Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio, Kėdainių miestai ir rajonai“, – „Lietuvos draudimo“ pranešime teigė bendrovės Klientų aptarnavimo centro vadovas Mantas Norkus.

Draudimo bendrovių teigimu, daugiausiai gyventojai registravo su būstų užliejimu susijusių žalų, antroje vietoje – su medžių bei didelių šakų užvirtimu, trečioje – gyventojų turto, daiktų apgadinimas. Praėjus kelioms dienoms taip pat pastebėta daugiau vėjo sukeltų žalų.

„Situacija išlieka panaši, tačiau atsirado didelio vėjo padarytas žalos, kuomet dėl stipraus vėjo sugadinami pastatai, stogai, stogeliai, šiltnamiai, pavėsinės, taip pat lauke esantys daiktai dėl stipraus vėjo buvo sugadinti, pažeisti (ar patys virsdami pažeidė kitus daiktus)“, – BNS teigė „Ergo“.

Vėjas sekmadienio vakarą ir pirmadienį pridarė daug žalos daugelyje šalies vietų –  nulaužta daug medžių šakų, išversta medžių, nutraukta elektros linijų.

Bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovė Rasa Juodkienė penktadienio rytą teigė, kad elektros dar neturi apie 11 tūkst. šalies vartotojų.

Ekstremalią situaciją dėl pastarosiomis dienomis siautusios audros padarinių yra paskelbusios yra Akmenės, Radviliškio, Joniškio ir Vilniaus rajonų savivaldybės.

Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas ketvirtadienį teigė, jog ekstremalios situacijos taip pat siekia Trakų, Prienų, Šiaulių, Šakių, Širvintų, Šalčininkų rajonai.


Šiame straipsnyje: audranuostoliaidraudikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių