Pramonininkų prezidentas: gresiant recesijai MMA reikėtų didinti mažiau, o NPD – daugiau

Vyriausybei ketinant priimti sprendimą dėl minimalios mėnesio algos (MMA) kėlimo nuo kitų metų 110 eurų iki 840 eurų, o neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) – 85 eurais iki 625 eurų, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas sako, jog dėl gresiančios recesijos MMA reikėtų didinti mažiau – iki 800 eurų, o NPD – daugiau – iki 740 eurų.

Pasak Vidmanto Janulevičiaus, pagerėjus ekonomikai MMA kitąmet būtų galima didinti taip, kaip siūlė Lietuvos bankas – iki 888 eurų.

„Laikomės tos pozicijos, kurią buvome sutarę su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, kad (MMA – BNS) reikėtų kelti per du kartus. Mes tikrai įžengiame į recesiją ir dabar būtų logiškiau ją kelti iki sutartų 800 eurų, ir kitą pavasarį, jeigu mes matome, kad Lietuvos ekonomika nesusitraukia, kelti iki tos maksimalios sumos“, – BNS sakė V. Janulevičius.

Pasak jo, pagal LPK scenarijų nekritiniu atveju šių metų pabaigoje bei kitų metų pradžioje dėl aukštų elektros ir dujų kainų 15 proc. pramonės įmonių darbą gali sustabdyti pusantro mėnesio, o likusios dirbti 60–70 proc. pajėgumu. Tuo metu kritiniu atveju, anot V. Janulevičiaus, 30 proc. įmonių darbą gali sustabdyti trims mėnesiams, o likusios dirbti 50 proc. pajėgumu.

„Mums dabar svarbu pergyventi žiemą – čia yra didžiausia problema“, – teigė LPK prezidentas.

Vyriausybės siūlymas kelti MMA 15 proc. iki 840 eurų, pasak V. Janulevičiaus, gali brangiau kainuoti ir pačiai valstybei.

„Jeigu bus blogai, verslas pradės paleidinėti žmones ir tie kaštai bus didesni, o pakėlę atlyginimus turėsime mokėti ir didesnes išmokas. Šiuo atveju aš dabar nematau prasmės to daryti. Tai tiesiog populistinis sprendimas“, – teigė LPK prezidentas. 

Finansų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vyriausybei siūlo MMA nuo kitų metų padidinti 110 eurų iki 840 eurų (iki mokesčių), o NPD – 85 eurais iki 625 eurų, BNS patvirtino šaltiniai Vyriausybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
pramonininkai ir taip jau vagia musu mokescius,padarydami "bazinius" atlyginimus ir "bonusus",kuriu dar ir nesumoka! O zmogui socgarantijos - tik nuo "bazines"! Zinia,ponams tikrai naudingas NPD didinimas,nes mazina visa DV kaina. O paciam dirbanciajam!? Ar naudinga bus veliau niekine pensija,neigalumo,ligos ismoka!? Kapitalizme,ponu deleguotos valdzios - niekada nedirbs eiliniams pilieciams! Net jei ir komunistais pasivadintu,atidirbines tik kapitalistams - ju sponsoriams.

Būtent

Būtent  portretas
Kažkodėl vokiečiai 500 eur mma pakėlė, bėdos nemato, Lt bankas ir profsąjunga sako kad mma pagal vidutinę alga turi dideti 80 eur į rankas... 80eur :d Vokietijoje 500 eur čia 80 eur ir tai abejoju ar bus pakelta o vokiečiai pakėlė? Jei lietuviai valdytų Vokietija visi tie biurokratai tai jie dar net sumažintų mma na juk verslas neišgyvens,,, o vat zmones kaip išgyvens tai nusisikt... Gal jums su protu kas,,, kaip galit vargšą žmogui 80eur į rankas algos nekelti? Tie pramoninkai nemirs, nes dujų ir elektros kainos biržose mažėja, tai realiai jau praeityje tos kainos,,, o vat mes kalbame apie visų kitų metų mma...

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
pramonės prezidentui ir ekonominiams nusikaltėliams seimui ir prezidentui : kaip pakomentuosit atlyginimą ir 30-150% pabrangusias prekes ? tipo dabuotojai turi dirbti į minusą o verslininkai tik į pliusą ? pramonės prezidente : išuostyk
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių