Seimas po svarstymo pritarė biudžetinių darbuotojų kintamosios atlygio dalies taikymo patikslinimui

Ketvirtadienį Seimas po svarstymo pritarė siūlymui patikslinti atlyginimų kintamosios dalies taikymą, taip ištaisant problemą, kai biudžetinių darbuotojų atlyginimams kintamoji dalis yra taikoma du kartus.

Už įstatymą po svarstymo balsavo 115, susilaikė 2, prieš nebalsavo nei vienas parlamentaras. Tam, kad projektas būtų priimtas, Seimas turės balsuoti dar vieną kartą.

Priėmus šiuos Biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą įstatymo pakeitimus, būtų patikslintos kintamosios dalies taikymo ir įskaitymo į pareiginę algą taisyklės atlikus kasmetinį veiklos vertinimą už 2024 metus.

Kaip pristatydamas projektą teigė ekonomikos ir inovacijų ministras Vytautas Šilinskas, šis pakeitimas išspręs praktikoje kylančias problemas, kadangi šiuo metu galiojanti nuostata sudaro sąlygas kintamąją dalį mokėti dvigubai.

Taip pat šiuo projektu siūloma patikslinti kintamosios dalies taikymo darbuotojams, grįžusiems iš vaiko priežiūros atostogų, naujai priimtiems darbuotojams ar kitais atvejais taisykles bei suvienodinti įstatymo nuostatas su Valstybės tarnybos įstatymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių