Šiemet saulės elektrinėse pagaminta daugiau elektros nei per praėjusius dvejus metus

  • Teksto dydis:

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) praneša, kad per pirmus septynis šių metų mėnesius saulės elektrinėse buvo pagaminta 0,91 TWh elektros energijos – tai daugiau nei per dvejus praėjusius metus kartu sudėjus.

Aktyviausiai elektra saulės jėgainėse buvo gaminama birželį – 0,24 TWh, tuo metu vėjo jėgainių gamyba šį mėnesį buvo mažiausia per šiuos metus ir siekė 0,15 TWh, praneša agentūra.

LEA skaičiavimais, Lietuvoje vietiniai elektros gamybos pajėgumai bendrai kasmet pagamina vis daugiau vartojimui reikalingos elektros energijos.

Tai leidžia Lietuvai mažinti elektros importą ir didina energetinę nepriklausomybę nuo užsienio energijos išteklių rinkų.

Šių metų pirmąjį pusmetį buvo importuota 42 proc. vartojimui reikalingos elektros, 2023 metais – 55 proc., 2022 m. – 67 procentai, nurodoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tiek vėjo tiek saulės elektra specialistu vadinama ,,nešvari'' ba jos gamyba ir išgavimas yra per brangus ir tikrai neekologiškas /neperdirbamas vėjo malūnu metalas o saulės baterija yra su naudojimo terminu/

sūduvis

sūduvis portretas
Bet už tai elektra pabranko, nes saulės elektrinės ir vėjo jėgainės pagamino daugiau elektros, tai 7 procentais pabrango, nes čia Lietuva.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių