„Vilniaus energija“ Kainų komisijos sprendimą skųs teismui

  • Teksto dydis:

Sostinę šildanti „Vilniaus energija“ nesutinka su Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimu nusavinti 430 tūkst. eurų, kuriuos efektyviai veikiančiai įmonei pavyko sutaupyti, ir sprendimą skųs teismui.

„Vilniaus energija“ ne kartą oficialiai kreipėsi į Vilniaus savivaldybę ir Kainų komisiją su prašymu suderinti ir pripažinti investiciją į ekonomaizerį.

Investiciją į šilumos energiją taupantį ekonomaizerį, įdiegtą antrojoje biokuro katilinėje, atsisakė priimti tiek savivaldybė, kuriai tuo metu vadovavo Juozas Imbrasas, tiek Kainų komisija.

Bendrovės nuomone, jei kas ir turėtų prisiimti atsakomybę, tai pati Kainų komisija, kuri nevykdė savo funkcijų. Keista, jog komisija, atsisakiusi patvirtinti ir iki pat šiol nepripažinusi investicijos, šiandien bando ją įskaičiuoti į šilumos kainą. Tai neteisėta, nes nepripažintos investicijos pagal Energetikos įstatymą jokiais atvejais negali būti įskaičiuojamos į šilumos tarifą.

„Vilniaus energijos“ vertinimu, Kainų komisijos sprendimai, prieštaraujantys Energetikos įstatymui ir pačios komisijos nustatytai tvarkai, menkina Lietuvos, kaip investicijoms patikimos šalies, reputaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių