Klaipėdos neįgaliųjų noras – prabangus sportas

Šalia baigiamo statyti Šv. Pranciškaus onkologijos centro įrengtame teniso aikštyne treniruotis norintys judėjimo negalią turintys žmonės pagalbos tikisi sulaukti iš rėmėjų, nes specialus neįgaliojo vežimėlis gali kainuoti ir iki 30 tūkst. litų.

Anot uostamiesčio neįgaliuosius vienijančios viešosios įstaigos „Likimo laiptai“ direktoriaus Adolfo Ruškio, šiuo metu žaisti tenisą vežimėliuose norėtų aštuoni neįgalieji.

„Aikštelių yra keturios, todėl entuziastų gretos dar gali plėstis, gali prisijungti judėjimo negalią turintys žmonės iš Palangos, Kretingos, Gargždų“, - teigė A.Ruškys.

Lietuvos teniso federacijos viceprezidentas Arūnas Grigalauskas konstatavo, kad toks skaičius jau yra pakankamai didelis, jog būtų galima kurti neįgaliųjų teniso klubą.

„Daugelyje šalių, kur tenisas užima svarbią vietą tarp sporto šakų, neįgalieji nėra atskirti. Jie žaidžia net Didžiojo kirčio turnyruose“, - aiškino A.Grigalauskas.

A.Ruškys jau išsistudijavo, kad žaisti tenisą neįgaliesiems nereikia išskirtinių sąlygų – raketė ir kamuoliukas, aikštelė. Vienintelė bėda – specialus vežimėlis, kuris gali kainuoti nuo 4 iki 30 tūkst. litų.

„Kol kas norėtume tik turiningai leisti laisvalaikį. O paskui laikas parodys – gal pasieksime ir rezultatų, juk galima net parolimpinėse žaidynėse dalyvauti“, - į ateitį žvelgė „Likimo laiptų“ narys Henrikas Venclovas.

Klaipėdoje ketvirtadienį lankėsi tarptautinė delegacija, kuri propaguoja neįgaliųjų tenisą.

„Mūsų tikslas – vystyti neįgaliųjų tenisą, padėti lietuvių žaidėjams sustiprėti, kad jie net galėtų dalyvauti parolimpinėse žaidynėse“, - teigė delegacijos vadovas, neįgaliųjų treneris, kurio auklėtiniai dalyvavo jau keleriose parolimpinėse žaidynėse, Martinas Vaitas.

Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybomis besirūpinantis brolis Benediktas Jurčys vylėsi, kad Tarptautinė teniso federacija ar kiti užsieniečiai klaipėdiečiams pradėti žaisti neįgaliųjų tenisą padės ir finansiškai. „Gal ką nors išpešime“, - prieš susitikimą juokavo B.Jurčys.

Klaipėdiečius sportuoti dar labiau įkvėpė itin jaunas olandas Florianas de Boeras. Jis yra vienas geriausių Olandijos neįgaliųjų teniso žaidėjų, o ši šalis šioje sporto šakoje yra lyderė pasaulyje.

Planuojama, kad klaipėdiečiai neįgaliųjų tenisą aikštyne prie Šv. Pranciškaus onkologijos centro pradės treniruotis jau pavasarį, o pirmasis jų startas galėtų būti kitų metų birželio pabaigoje Klaipėdoje vyksiančiose Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mda

mda portretas
Ir kaip Jūs tą tenisą žaisite lauke? Kiek yra dienų per metus tokiam sportui? Manding geriau sportuotumėte uždarose teniso aikštėse, kurios jau stovi. Ir bereikalingų išlaidų nebus.

invalidas

invalidas portretas
Cia prabangiuju kastos pokstai jie ir prie krautuviu su savo range roveriais uzema vietas mums prastiems uztenka ir autobuso su patogiu iejimu

Henrikas

Henrikas portretas
Paskaičius straipsnio pavadinimą ir komentarus galima pagalvoti, kad invalidai iš neturėjimo ką veikti užsinorėjo prabangos. Tamsta "invalidas", o tai neįgalieji žaidžiantys krepšinį, taip pat iš kažkokios prabangiųjų kastos ? Juk jiems taip pat reikalingi "sportiniai" vežimėliai .Taip pat prie krautuvių su savo Range Rover'iais užima tamstos vietą ? Taip išeina, kad sėdintis vežime negali sportuoti, kitaip čia pokštas, užgaida ? Nors tiesa, neįgaliesiems sportuoti Lietuvoje yra prabanga. "mda" - kaip ir visi žaidžiantys lauke. Nieko prieš žaisti ir uždaruose kortuose jei kas pakviestų ir būtų nors minimaliai pritaikyta. Vieninteliai kurie patys pakvietė ir parodė iniciatyvą, tai brolis Benediktas Jurčys ir klubas "Kogas".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių