Anglijoje gyvenantys lietuviai šventė Jonines: perduoda tradicijas vaikams

  • Teksto dydis:

Lietuviai okupavo didžiulį parką Anglijoje. Patys šventė Jonines ir anglus mokė, kaip turi būti švenčiama trumpiausia metų naktis. Kūrė laužus, šoko, dainavo lietuviškas dainas, dalyvavo pagoniškose apeigose, pynė Joninių vainikus iš Anglijos pievose surinktų žolių. Toks renginys vyksta trečią kartą ir sutraukia vis daugiau dalyvių. Anot organizatorių, šiemet Joninėse dalyvavo daugiau kaip 1700 žmonių. Britai trumpiausios nakties nešvenčia, tačiau lietuviškoje vasaros šventėje dalyvauja anglai iš mišrių šeimų. O Anglijoje gyvenantys lietuviai džiaugiasi, kad lietuviškas tradicijas perduoda vaikams.

„Niekada gyvenime nesam buvę tokiame dideliame Joninių festivalyje. Tiesiog gamtos diena, šeimos diena gamtoje“, – sakė Anglijos lietuvė Agnė Harris

„Žmonės nori išeiti, susiburti, pabūti su draugais geroje kompanijoje, gamtoje. Tai yra labai svarbu. O čia jūs gaunate viską – tradicijas, gerą orą, koncertus“, – kalbėjo Milton Keynes lietuvių bendruomenės pirmininkė Asta Kazlauskaitė.

„Augalų pasirinkimas labai didelis. Patys bendruomenės nariai atvežė daug, svečiai... Turim dar ir ąžuolo, ir liepos šakų, įvairių gėlių, vainikai šiais metais bus tikrai nuostabūs“,  – džiaugėsi žolininkė Edita Lipnickienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:


Šiame straipsnyje: joninėsJoninės Anglijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Anglijoje šventė gražiau ir linksmiau negu LT.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių