Siūloma, kad asmens tapatybės kortelę būtų galima užsisakyti užsienyje

Vidaus reikalų ministerija parengė pataisas, kad užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai asmens tapatybės kortelę galėtų gauti ne tik Lietuvoje.

„Lietuvos Respublikos paso įstatyme nustatyta paso išdavimo ir keitimo tvarka užsienyje gyvenantiems Lietuvos Respublikos piliečiams turėtų būti taikoma ir asmens tapatybės kortelės išdavimui ir keitimui“, - teigia ministerija.

Šiuo metu Asmens tapatybės kortelės įstatymas nenumato galimybės užsienyje gyvenantiems Lietuvos piliečiams gauti ar pasikeisti asmens tapatybės kortelę užsienio valstybėje. Dėl šios priežasties Lietuvos piliečiai, gyvenantys užsienyje, dėl asmens tapatybės kortelės išdavimo ar keitimo negali kreiptis į Lietuvos diplomatinę atstovybę ar konsulinę įstaigą užsienio valstybėje - į tokią įstaigą jie gali kreiptis tik dėl paso išdavimo ar keitimo.Be to, siekiant palengvinti naujos asmens tapatybės kortelės

ar naujo paso atsiėmimą, kai to padaryti negali asmeniškai pats pilietis, siūloma įteisinti galimybę, kad minėtus dokumentus galėtų atsiimti ir piliečio rašytiniame prašyme, kurį jis pateikia teritorinei policijos įstaigai ar konsulinei įstaigai kartu su dokumentais dėl asmens tapatybės kortelės ar paso išdavimo ar keitimo, nurodytas asmuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaliau

pagaliau portretas
Na pagaliau gal galesiu gauti tapatybes kortele! Be jos uzsienyje labai blogai - reikia nesiotis pasa. Kad tik tos pataisos neuzsiguletu klerku stalciuose!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių