Prezidento rinkimų rezultatus vadina prognozuotais

Prezidento rinkimus ryškia balsų persvara sekmadienį laimint dabartiniam šalies vadovui Gitanui Nausėdai, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad tokia baigtis buvo nuspėjama.

„Galima buvo prognozuoti (tokį rezultatą – BNS)“, – LRT televizijai sekmadienį vakare sakė Liberalų sąjūdžio vadovė.

Suskaičiavus balsus iš daugumos rinkimų apylinkių, už G. Nausėdą balsavo 716 tūkst. arba 76,36 proc. rinkėjų. Tuo metu jo varžovę, konservatorių premjerę Ingrida Šimonytę palaikė 207 tūkst. arba 22,1 proc. rinkėjų.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, ministrės pirmininkės surinkti balsai koreliuoja su 2020 metų Seimo rinkimuose Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų surinktais balsais. Tuomet konservatorius palaikė 292 tūkst. rinkėjų.

„Panašu, kad galutinis rezultatas gali būti labai panašus net pagal absoliučius skaičius“, – sakė ji.

 

Liberalų sąjūdžio vadovė teigė, kad partija sąmoningai rinkimuose nerėmė nė vieno kandidato.

„Tokia buvo partijos nuomonė, manau, kad ji buvo teisinga, vertinant tai, kad ženkli dalis mūsų partijos narių, rinkėjų, rėmėjų būtų balsavusi ir už kitą kandidatą“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Aš manyčiau, kad – ką rodo ir pirmojo rinkimų turo rezultatai – (Liberalų sąjūdžio rinkėjai – BNS) balsus atidavė ir už vieną, ir už kitą kandidatą. Liberalų sąjūdžio rinkėjas skilo, kaip buvo ir 2019 metais“, – pridūrė ji.

Politikė taip pat teigė, kad partijai prezidento rinkimai nebuvo prioritetiniai, todėl liberalai ir nekėlė savojo kandidato.

„Partine prasme, prezidento rinkimai, kaip tai paradoksaliai beskambėtų, yra mažiausiai svarbūs iš trijų šiemet vykstančių rinkimų“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio lyderė.

Seimo pirmininkė vylėsi, kad per rudenį vyksiančius parlamento rinkimus partijai pavyks iškovoti 15-20 mandatų.

 

2020 metų Seimo rinkimuose Liberalų sąjūdis iškovojo 13 mandatų.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių