Sinoptikai po neramiausios dienos pranešė, kokių orų tikėtis artimiausiu metu

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba feisbuke informavo, kad ketvirtadienis buvo neramiausia diena šiais metais, ir paskelbė, kokių orų galima tikėtis artimiausiu metu.

„Ketvirtadienis pasižymėjo kontrastingais orais. Norisi pradėti nuo to, jog diena dalyje šalies buvo labai karšta. Druskininkuose oras įkaito net iki 34,9 laipsnių. Tai yra aukščiausia oro temperatūra šiais metais. Be to, buvo pakartotas liepos 11-osios aukščiausios oro temperatūros rekordas, kuris paskutinį kartą prieš 18 metų buvo išmatuotas Varėnoje (2006-07-12).

Daug kur Lietuvoje oras įkaito iki 29–34 laipsnių. Vis dėlto, taip karšta buvo ne visur. Daugiausia Vakarų Lietuvoje maksimali oro temperatūra siekė iki 23–28 laipsnių. Naktį žemiausia oro temperatūra siekė 17–20 laipsnių. Tropinės naktys niekur nebuvo fiksuojamos.

Liepos 11-oji buvo kol kas neramiausia diena šiais metais. Iš viso Lietuvos teritorijoje užfiksuota beveik 15 tūkst. žaibų išlydžių“, – ketvirtadienio orus apibendrino Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Sinoptikai pranešė, kokie orai bus šiandien.

„Šiandien Lietuvoje kai kur, didesnė tikimybė rytinėje šalies pusėje, trumpas lietus, galima perkūnija. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 5–10 m/s. Aukščiausia temperatūra 25–30, pajūryje 22–24 laipsniai šilumos“, – skelbė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.


Šiame straipsnyje: oraisinoptikaivasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių