Metų infliacija Rusijoje – 16-os mėnesių aukštumose – 8,6 procento

  • Teksto dydis:

Metų infliacija Rusijoje birželį spartėjo iki 8,6 proc. nuo 8,3 proc. gegužę, rodo Federalinės statistikos tarnybos (Rosstat) paskelbti duomenys.

Vartojimo brangimas per metus – sparčiausias nuo 2023-ųjų vasario, kai Vakarų sankcijų baziniai efektai buvo laikinai sušvelninę infliacijos šalyje šuolį.

12-os mėnesių infliacijos ir taip dideliam atotrūkiui nuo centrinio banko nustatytos 4 proc. tikslinės ribos toliau plečiantis, reguliuotojas praėjusią savaitę perspėjo dėl planų per pinigų politikos svarstymo posėdį šį mėnesį didinti bazines palūkanas, kurios šiuo metu yra ir taip gana aukštos – 16 procentų.

Anot „Rosstat“, maisto produktų kainų metinis prieaugis per mėnesį spartėjo nuo 9,1 proc. iki 9,8 proc., ne maisto prekių – lėtėjo nuo 7,1 proc. iki 7,0 proc., o paslaugų – spartėjo nuo 8,6 proc. iki 8,8 procento.

Per mėnesį – birželį, palyginti su geguže – vartojimas šalyje brango 0,6 proc., o per pusmetį – 3,9 procento.

Bazinė infliacija, skaičiuojama atmetus vartojimo kainų pokyčius dėl sezoniškumo ir administracinio reguliavimo, birželį sudarė 0,6 proc. per mėnesį ir 8,7 proc. per metus.


Šiame straipsnyje: Rusijainfliacijastatistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha  portretas
Čia tie kur laukė kada doleris galą gaus, dabar patys šūdinus rubliukus kumštyje spaudžia :)

BNS --laukiu "gerų" žinių iš Lietuvos,

BNS --laukiu "gerų" žinių iš Lietuvos, portretas
o ne iš sovietikos - svetimšaliai lietuvaičių , --n e d o m i n a, lai jie gyvendami UŽSIKNISA , kaip nori.---- Tad BNS , tarnaukite savo TAUTAI ir nedarykite paslaugos priešams
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių