I. Šimonytė: didesnės kitų metų pajamos atiteks pensijoms, mokytojų algoms didinti

Prezidento rinkimus antrajame ture pralaimėjusi konservatorių kandidatė premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad planuojamos didesnės kitų metų valstybės biudžeto pajamos bus skirtos Vyriausybės įsipareigojimams vykdyti – indeksuoti pensijas, socialines išmokas, didinti mokytojų atlyginimus, padengti valstybės skolos išlaidas.

„Jeigu žiūrėsime iš dabarties taško, tas pajamų prieaugis, kuris ateinančiais metais bus gautas dėl ekonomikos augimo, augančių mokestinių bazių, jis jau dabar yra padalintas prisiimtų įsipareigojimų arba tų nuostatų, kurios yra įstatyme“, –  spaudos konferencijoje pirmadienį kalbėjo I. Šimonytė, atsakydama į klausimą dėl būsimo 2025 metų biudžeto gairių.

„Tai nereiškia, kad vaizdas nė kiek nesikeis, nes jis vis tiek keisis, kaip keisis makroekonominės projekcijos. (...) Bet didžiąja dalimi galime sakyti, kad ateinančių metų pajamų prieaugis yra jau dabar išdalintas tų įsipareigojimų (vykdymui – BNS)“, – kalbėjo premjerė.

Jos teigimu, kitų metų valstybės biudžeto rengimas prasideda jau dabar, o nominalus šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) artimiausiu metu stabiliai augs apie 5 proc.

„Reiškia, galime įsivaizduoti, kad panašiai tiek, kai kur galbūt daugiau, (...) augs ir mokesčių pajamos“, – sakė I. Šimonytė.

Finansų ministerija kovą prognozavo, kad nominalus šalies BVP šiemet padidės 5 proc., o 2025 metais – 5,2 proc.

Valstybės pajamos šiemet turėtų siekti 16,98 mlrd. eurų, o išlaidos – 20,6 mlrd. eurų, deficitas – 3 proc. BVP.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inter

Inter portretas
ir vėl pūkuotą vaidina, ner seimo rinkimai artėja:)))) nepadės - žinom tikrą veidą ir požiūrį į žmogų.

Už lietuva vyras

Už lietuva vyras portretas
Pirmyn Lietuva!

Jone,bl...

Jone,bl... portretas
nejau esi tokia prietranka,kad įsivaizduoji,kad atėjusi Blinkė tau padvigubins debilės pašalpą¿?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių