Prezidentės patarėja: Lietuvai trūksta rimtos energetikos strategijos

  • Teksto dydis:

Lietuvai trūksta rimtos energetikos strategijos, apsisprendimo dėl strateginių projektų ir aiškaus požiūrio į rinkas, teigia vyriausioji šalies prezidentės patarėja.

„Lietuvai trūksta rimtos energetikos strategijos. Ką turiu omenyje - tai turi būti strategija, kuri apjungia klimato kaitą ir energetinio saugumo uždavinius. Dabar tos dvi sritys yra atskirtos, o iš tikrųjų jas suderinus būtų galima labai daug pasiekti“, - trečiadienį žurnalo „Valstybė“ surengtoje Lietuvos energetikos konferencijoje sakė Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Pasak jos, strategija turi apibrėžti, kokioje energetikos rinkoje Lietuva save mato. Be to, turi būti nubrėžtos aiškios kitų energetikos projektų gairės.

„Taip pat strategija turėtų apimti energetikos ir šilumos sektorius. Dabar jie traktuojami atskirai. Reikia tinkamai apibrėžti rinką - tai yra paimti mūsų jungtis, paimti mūsų tendencijas, pažiūrėti, ar mes matome save Baltijos rinkos nare, platesnės rinkos nare. (...) Taip pat turime pagaliau nustatyti aiškias gaires dėl likusių stambių strateginių projektų.“, - teigė prezidentės patarėja.

G.Kaminskaitė-Salters teigė, jog šalis taip pat turi kovoti su monopolijomis šilumos sektoriuje, stiprinti Kainų komisijos nepriklausomybę.

„Prie uždavinių aš priskirčiau monopolijų pažabojimą ir ypač šilumos sektoriuje, tas procesas prasidėjęs, bet dar neįvykęs. Žinoma, reikia įgyvendinti likusius strateginius projektus, būtina, mano nuomone, sutvirtinti reguliatorius, kad jie būtų tikrai nepriklausomi ir galintys priimti nepriklausomus sprendimus“, - kalbėjo prezidentės patarėja.

Ji atkreipė dėmesį, kad Lietuva turi kompleksiškai spręsti šiukšlių panaudojimo energetikoje klausimus, toliau stiprinti biokuro biržą „Baltpool“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korsakaite- kainu didintija

Korsakaite- kainu didintija portretas
Geriausiai "dirba" vienos kontoros vadove Korsakaite savaliskai didinanti duju kainas.Lauksime ka jie sugalvos simet...Beje,padidinus ji dar ir pasitycioja,tikra "entelektuole".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių